ЗдравеТази, която ражда тяло за да отгледа душа

Тази, която ражда тяло за да отгледа душа

По време на Йога практиката за първи триместър, предизвикателство е да обуздаем и осъзнаем експлозията от емоции, нахлуващи в нас. Страхът от неизвестното, преливащата любов от новината, че то се е зародило в нас. Мечтите, навлезли в реалността. Безкрайната уязвимост на бъдещата майка.
Не, вие не сте нито болни, нито ранени, нито слаби. Светът ви защитава и пази, а Йога практиката ще ви помогне да осъзнаете това. Тя ще ви помогне да постигнете състояние, в което да преобладава чувството на блажена отговорност към съзиданието – вашата мисия сега е да създадете условия на тялото си, да произведе чисто нов човек, без да му се месите на интелектуално ниво. Вашето тяло е напълно способно да създаде, развие и роди здраво и щастливо същество. Без да го контролираме с излишни предписания, и без да ядем „като за двама“.
То знае колко сте слаба, и ще го направи точно толкова голямо, че да го родите по естествен път. То знае вашите хронични нужди от витамини и минерали и ще ви създаде глад за това, което не ви достига. Чрез лека практика, можете да стимулирате както физическото, така и психическото си тяло, за да постигнете максимално блаженство в този период. Това блаженство ще присъства във вас дори и в моментите на сутрешно гадене, киселини и неразположения от друго естество, защото ще осъзнаете, че това е напълно естествено.
През първия триместър фетусът се имплантира в матката и има висок риск от спонтанен аборт. Добре е да осъзнаем този риск точно сега и да не се месим с хормонални медикаменти и обвиняване на обстоятелствата. Практиката ни ще преминава в състояние на благодарност към природата, че сме избрани и наградени с възможността да отворим вратата за нов живот. Някои фактори са извън ваш контрол, и не приемайте лично и крайно отговорността за неща, които с право се наричат Естествен Подбор. По време на практиката, ще преборим тези страхове, но няма да им обърнем гръб. Природата е по-силна от нашите желания и стремежи, и тя знае какво е най-добре за самата нея. И за това вие служите на нея, а не тя на вас. Обичайте себе си, и животът, който е избрал точно вас за да разцъфне, тогава когато е готов.
Непознатото бъдеще и радостта от зараждането на една мечта, уязвимостта и силата на жената, все романтика и драма… се преплитат с разочарованието от нарастващите килограми, изтощението след сутрешното (и не само) повръщане, тежестта от подутите крайници и трескавото търсене на чувството за сексапил при наличието на запек и киселини. Йога няма да елиминира тези напълно естествени реакции на тялото, но ще ви помогне да приемете тяхната преходност и да ви даде вяра, че пак ще сложите токчета и мъжът ви ще ви гледа вече не само с обожание, но и възхищение. Защото не само че не всеки го може, но и не всяка го може!
Вие сте съкровище и ще родите такова. Неговото появяване ще осмисли всяка ваша лична драма, но и ще поеме своя собствен път. Майчинството ще започне чак след неговото появяване и светът вече няма да е същия за вас. Сърцето ви вече ще живее извън тялото ви.
Йога по време на бременността ще ви помогне да се обедините физически с вашето дете, както и да се разделите с него след неговото раждане. Емоционално вие ще се обедините със самата себе си, и ще осъзнаете че то не е ваше, защото неговата душа ще търси свобода. Да бъдеш майка е много повече от това да отгледаш едно ново тяло:

Йога ще ви помогне да отгледате една нова Душа, да научите едно ново сърце на Любов. Това е да си Майка!

Намасте!

Автор: Светла Рускова, CYT200, CYCT100, CYpre100, специализирала йога по време на бременността и йога за деца.

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com