АсанаМоже ли лицето да изглежда по-красиво чрез йога?

Може ли лицето да изглежда по-красиво чрез йога?

Търсите ли начин лицето Ви да изглежда красиво  и младо, без това да включва скъпи кремове и повтарящи се процедури?   Подобно на йога практиката, която релаксира ума и укрепва мускулите на тялото,  обучението Красиво лице  е предназначено да успокои и едновременно  с това да тонизира  мускулатурата на лицето като прави кожата гладка и по младежки свежа. Пълен курс за Красотата на лицето във временна промоция: https://lotos4ever.com/classes/programa-ogledalo/

Този курс е една  здравословна алтернатива на „ ботокса“ и други подобни“. Лично аз открих  лицевата йога преди една година, когато навършва 50 години и започнах да търся натурален подход към  възрастта,  ефикасен и на добра цена.

Пълен курс за Красотата на лицето във временна промоция: https://lotos4ever.com/classes/programa-ogledalo/

Практикувайки съветите и начина на живот, който ми бе препоръчан,   не само започнах да наблюдавам повдигане и тонизиране контура на лицето (така нареченото „подмладяване“), а и самите черти започнаха да се  променят. Визията е вече друга, по-естетична, по-изразителна. Благодарение на практиката имам  не само сияеща и млада  кожа,  но и нови черти на изразителност и красота на лицето, при това само след месеци практика.

Курсът за красотата на  лицето, който нарекохме „Огледало“ в Lotos4ever е един много разумен подход към грижата за кожата, защото можете да кажете „не“ на прескъпите кремове и болезнените процедури, които трябва да се повтарят отново и отново и които костват загубено време, болка и цяло състояние.

Пълен курс за Красотата на лицето във временна промоция: https://lotos4ever.com/classes/programa-ogledalo/

Ефективността на  упражненията за красотата на лицето са известни не от вчера и тезата „това, което е в главата, това е и на лицето“  също и така в https://lotos4ever.com/classes/programa-ogledalo/ Обучението Красиво лице са намерили място всички най-добри методи да постигнем целта. Избрали сме най-ефективните  упражнения за лицева мускулатура и кръвоснабняване на кожата, релаксиращи методи за лицето като масаж и самомасаж,  акупресура (натиск) в точките на „красотата“, здравословно хранене, билколечение и аюрведа  от гладна точка на кожа и лицева мускулатура. Използваме класически пози от Хатха Йога, които имат най-голям ефект върху лицето  и сме разработили специални  за целта водени релаксации. Прецизно е подготвена и  програмата „Упражнения за очите“, в която постигаме естетични (повдигане на клепача, изглаждане на бръчките на междувеждието, придобиване на изразителен поглед)  и чисто здравословни цели (намаляване на диоптрите, подобряване на концентрацията).  Включили сме и  „Дихателни упражнения (пранаяма) за лице“ и „Предмедитативни техники“ и осъзнаване на красотата като начин на мислене и поведение от вътре навън, от личността към обществото.

Разбира се, че присъстват упражнения насочени към специфични проблеми като „ двойна брадичка“ ,  подчертани „назо-лабиални гънки“ или пък против така наречените „ линии пачи крак“,  упражнения за изглаждане на челото и упражнения за повдигане на веждите.  А защо не и  упражнения при „твърде дълъг или пък къс  нос“, имаме и упражнения за „извайване“ на скули. Мислите, че за да имате плътни и изразителни устни ви е необходим силикон? Вместо това ви препоръчваме упражненията  „изграждане и уплътняване на мускулите на устните“, които акцентират последните по естествен и фин начин.  Фокусираме се върху повишаването на осведомеността за определени навици на живот, които може да изострят стареенето на кожата и нарушаването на визията.  Това включва повтарящи се навици от ежедневието като  държане на телефона на едно ухо,  непрекъснато гледане към екрана на  вашето устройство, облягане на дланта върху лицето и спане на  една страна,  неприсъщи мимики, врагове на красотата, неосъзнаване на мускулатурата на лицето (така нареченото „бърчене“, „смръщване“), работа с емоциите и тяхното изразяване.

Пълен курс за Красотата на лицето във временна промоция: https://lotos4ever.com/classes/programa-ogledalo/

Трябва да знаете,  „Огледало“ не е „бърз и вълшебен“  метод  и резултатът ще бъде пропорционален  на ангажимента ви към упражненията и начина на живот. И въпреки това, някои от резултатите са видими веднага след края на упражнението  в огледалото, а други след първите 2 до 4 седмици. Честота на практикуване е различна от 3 – 4 до 5 пъти в седмицата.

Пълен курс за Красотата на лицето във временна промоция: https://lotos4ever.com/classes/programa-ogledalo/

Тези упражнения са част от всекидневието на всички световно известни „звезди“, артисти, певци, говорители и други публични личности. Препоръчват се от логопеди при  говорни дефекти, но дори и да няма такива е  добре да се правят и от деца. Бихте могли да ги изпълнявате заедно, дори ще е по-забавно.

 Предлагам да започнем още сега. За да прогонвате годините от лицето си, опитайте тези три упражнения от Красиво лице. За най-добри резултати практикувайте  около 10 минути, един път на ден. Започнете, като стоите пред огледалото с добра, изправена поза и спокойни рамене. И, точно както правите и на йога постелката, не забравяйте да се отпуснете и да дишате.

 Голямото О

Тази поза ще подобри кръвообращението на цялото лице, докато изглаждате назо-лабиалните гънки . Направете голямо „О“ с устата си,  с вашия орбикулярен мускул. Задръжте позата  за 5 секунди, повторете 7 пъти.

Шия на лебед

Пълен курс за Красотата на лицето във временна промоция: https://lotos4ever.com/classes/programa-ogledalo/

Невероятна поза за тонизиране на двойната брадичка, мускулите на шията и силуета на долната част на бузите. Започнете, като погледнете отдясно, като наклоните главата си на около 45 градуса. Усетете мускулите на врата! Не забравяйте  раменете са отпуснати надолу и леко назад като между рамото и ухото има една педя разстояние. Задръжте тази поза за 5 секунди, след което направете същото за лявата страна. Направете 5 повторения.

Повдигната усмивка или „smiling face“

Тази поза е чудесна за тонизиране на бузите. Започнете, като изпъкнете долната челюст малко напред. Наклонете долната устна над горната устна и „залепете“ устните заедно. Опитайте се да изобразите „smiling face“ J.  Вдигнете брадичката си под ъгъл от 45 градуса. Езикът е обърнат и залепен за небцето. Задръжте за 10 секунди и направете 5 пъти.  Упражнете твърд, но не и екстремен, натиск. Почувствайте как работят мускулите на бузите и шията. Уверете се, че не сте сбръчкали челото си.

автор: Даниела Димчева,  CYT500.

https://lotos4ever.com/classes/programa-ogledalo/

Comments are closed.

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com