Програма Огледало, 40%, 50%

Програма Огледало, практики за красиво лице

Обучение за инструктори Красиво лице,  CTBF200, 258 часа.

Търсите ли начин лицето Ви да изглежда красиво  и младо, без това да включва скъпи кремове и повтарящи се процедури?  Това е  програмата Огледало. И не само. Подобно на йога практиката, която успокоява ума и укрепва мускулите на тялото,  тази програма  е предназначена да релаксира и едновременно  с това да тонизира и укрепва  мускулатурата на лицето като прави кожата гладка и по младежки свежа.

Обучението за красиво лице е една  здравословна алтернатива на „ ботокса“ и други подобни. Подходяща е, както за зряла кожа така и за съвсем млади хора, тъй като решава проблеми, свързани не само с възрастта, но и от естетично естество. Обучението „Огледало“ съдържа напълно безопасни, не причиняващи никаква болка, евтини методи за действие върху областта на шията и лицето. Единственото условие за нейната ефикастност, е те да се прилагат системно. Резултатът е видим веднага след приключване на сесията, която включва упражнения, акупресура, масаж или само-масаж за около 10 – 15 минути. За трайни резултати, разбира се, отново подчертаваме е необходимо постоянство. Обикновено упражненията за лице се правят от 3 – 4 до 5 пъти в седмицата, един път на ден.

Какво се случва тогава? Наблюдава се не само видимо повдигане и тонизиране на контура на лицето, така нареченото „подмладяване“ и освежаване на тургура, но и самите черти се променят, сиреч чертите на лицето са вече други, по-съвършени, по-красиви, подчертано индивидуални и нови.

Ефективността на  упражненията за красотата на лицето са известни не от вчера и тезата „това, което е в главата, това е и на лицето“  също, но в Обучението Огледало са намерили място всички най-добри методи да постигнем целта. Избрали сме най-ефективните  упражнения за лицева мускулатура и кръво-снабняване на кожата, отпускащи методи за лице като масаж и само-масаж, класически пози от йога, които имат най-значителен принос за красотата на лицето, акупресура (натиск) в точките на „красотата“, здравословно хранене, традиционно билко-лечение и аюрведа  от гладна точка на кожа и лицева мускулатура, разработили сме специални  за целта водени релаксации. Прецизно е подготвена и  програмата „Упражнения за очите“, в която се преплитат естетични (повдигане на клепача, изглаждане на бръчките между веждите, придобиване на изразителен поглед)  и чисто здравословни  (намаляване на диоптрите, подобряване на концентрацията).  Включили сме и  „Дихателни упражнения (пранаяма) за лице“ и „медитативни техники“ като част от програмата Красиво лице.

Разбира се, че присъстват упражнения насочени към специфични проблеми като „ двойна брадичка“ ,  подчертани „назо-лабиални гънки“ или пък против така наречените „ линии пачи крак“,  упражнения за изглаждане на челото и упражнения за повдигане на веждите.  Тук присъстват и  упражнения при „твърде дълъг или пък къс  нос“, имаме и упражнения за „извайване“ на скули. Мислите, че за да имате плътни и изразителни устни ви е необходим силикон? Вместо това ви препоръчваме упражненията  „изграждане и уплътняване на мускулите на устните“, които акцентират последните по естествен и фин начин.  Фокусираме се върху повишаването на осведомеността за определени навици на живот, които може да изострят стареенето на кожата и нарушаването на изгледа й.  Това включва повтарящи се навици от ежедневието като  държане на телефона на едно ухо,  непрекъснато гледане към екрана на  вашето устройство, облягане на дланта върху лицето и спане на  една страна,  неприсъщи мимики, врагове на красотата, неосъзнаване на мускулатурата на лицето (така нареченото „бърчене“, „смръщване“),  работа с емоциите и тяхното изразяване.

Трябва да знаете,  Обучението Огледало не е „бърз и вълшебен“  метод  и резултатът ще бъде пропорционален  на системния ви ангажимент към упражненията и начина на живот. И въпреки това, отново подчертаваме: някои от резултати са видими веднага след края на упражнението, просто погледнете в огледалото, а други след първите 2 до 4 седмици.

Тези практики за лицето са част от деня на всички световно известни „звезди“, артисти, певци, говорители и други публични личности. Препоръчват се от логопеди при  говорни дефекти, но дори и да няма такива е  добре да се правят и от деца. Бихте могли да ги изпълнявате заедно с тях, дори ще е по-забавно.

Обучението е подходящо за всички възрасти и полове. Включва разработена програма „Лицеви упражнения и практики за мъже“. Няма изискване за усвоени вече умения нито за предишни практики и занимания.

 Упражнения за лицева мускулатура. Йога и други практики:

 1. Против „двойна брадичка“, засилване на мускула „платизма“. Упражнения със звуци;
 2. Повдигане на горен клепач;
 3. Долен клепач и „торбички“ под очите, около-очен контур;
 4. Увиснали бузи;
 5. Увеличаване на устните и оформяне на контура им;
 6. За стегнат овал на лицето;
 7. Против бръчките между устните и основата на носа;
 8. За уморени очи от взиране, компютър, шофиране, алергия. Работа за красив и изразителен поглед;
 9. Против бръчките на шията;
 10. Против бръчките на челото;
 11. Работа за силуета на лицето, овал, бузи, скули;
 12. Против бръчки тип „пачи крак“;
 13. Против бръчките между веждите;
 14. Точки на красотата акупресура (натиск). Практика;
 15. Основни линии на лицето. Масаж на лице по японска техника;
 16. Самомасаж на лице, японска техника;
 17. Пози от Хатха йога за лицето. Практика;
 18. Третиране на лице по Аюрведа;
 19. Упражнения лицева мускулатура за мъже. Част първа;
 20. Упражнения лицева мускулатура за мъже. Част втора;
 21. Упражнения лицева мускулатура след 20 години;
 22. Упражнения лицева мускулатура след 30 години;
 23. Упражнения за лицева мускулатура след 40 години;
 24. Упражнения за лицева мускулатура след 50 години;
 25. Упражнения за лицева мускулатура след 60 години.

Теоретични теми:

 1. Анатомия: Основни оси и равнини на тялото и лицето. Строеж на клетката. Тъкан. Видове тъкани и епителна тъкан;
 2. Костна структура на черепа и прилежащата става. Костна структура на на гръбнака. Шиен дял на гръбнака и свързване с черепа;
 3. Мускулна структура на главата. Мускули на главата: дъвкателни мускули, мимически мускули, мускули около черепния покрив и ушната мида. Мускули около очната цепка. Мускули около устата и носа;
 4. Мускули на шията. Повърхностни. Средни мускули на подезичната кост. Горни подезични. Долни подезични. Дълбоки мускули на шията.
 5. Хранителни навици на здравето и красотата. Снабдяване на кожата с микроелементи, витамини и кислород. Методът отпускане;
 6. Красотата отвътре навън. Ролята на личността, решения, последствия и действия;
 7. Медитация. Определение. Видове. Пред-медитативни техники за постигането й. Ползите от медитацията за личността и общността.

Обучението завършва с писмен изпит по две от изучаваните теоретични теми  и практически изпит от две теми от практиката, всяка една от тях за около 15 – 20  минути, замислени и поднесени от бъдещия  преподавател програма Огледало.

След успешен изпит получавате международен сертификат  CIBF150 (сертифициран инструктор красиво лице), 200 часа.

За записване за присъствено или онлайн е желателно да пишете на lotos4ever@gmail.com или в контактната форма на този сайт, от където ще получите анкетен лист. В него  давате информация за здравословното си състояние, начин на живот, професия и мотивация. След одобрение ще получите банкови детайли и заплащането се счита за записване. При старт на курса данните от анкетния лист  се документират в регистрацията.

Продължителността на обучението е два месеца, присъствените занимания са в събота или в неделя целодневно. В плана на обучението от 200 часа са включени заниманията с преподавател като часове теория, техника на изпълнение и практика (водена от преподавателя и също така водена от курсиста и наблюдавана и оценявана от преподавателя), часовете за подготовка на писмените и практически домашни, само-подготовка по теорията. Очаква се от курсиста да отделя 3 часа на ден, минимум 6 дни от седмицата за подготовка.

Изпитът на присъствено обучение по теория се провежда на място в зала.

Онлайн обучението е индивидуално и също така означава три неща:

Първо, материалът като теория и практика е абсолютно идентичен с този от присъствено обучение, получавате видеоуроци, учебници, схеми и диаграми онлайн. Практиките са видеоуроци и клипове.

Второ – има обратна връзка и изпитване след всяка взета тема теория. Това означава също дискусия върху материала и особено по все още спорни, интересни въпроси от теорията. Преподавателят Ви задава допълнителни въпроси върху материала, които да обмислите и подготвите за следващата среща.

Трето – има обратна връзка при техника на изпълнение, защото по електронен път подготвените от вас класове стават видими, проверяват се от преподавател и се дискутират с вас. Всяко движение, асана, упражнение, техника на дишане, обяснение по време на урока, подготвен от вас, се обсъжда индивидуално с преподавател.

Онлайн обучението е поточно: след като се уточнят нещата, които са добре и тези които има още да се усъвършенстват, преподавателят Ви представя и дава насоки за следващата порция теория плюс практика. Пояснява най-важните неща и къде да фокусирате своето внимание. В следващите дни Вие работите по 3 часа на ден само-подготовка и подавате информация към преподавателя. Следва ново разглеждане и дискутиране и така до приключване на материала като теория и практика.

Не е задължително да идвате до София за практически и писмен изпит. Това също може да се осъществи по електронен път за онлайн обучение. За реда и организацията на провеждане моля прочетете меню Въпроси.

Дати онлайн обучение: индивидуални, зависят от взаимно  свободните часове на обучавания и преподавателя за онлайн среща в реално време.

Временната промоция от 40% е за всички записани за обучение Огледало онлайн. при заплащане в периода от  27 ноември до 12 януари 2019. Промоцията от 50% е за вече завършилите поне едно 200-часово обучение. И двете оферти са валидни при заплащане в периода от  11 юни до 22 юли 2019.

Дати присъствено обучение (старт 21 юли 2019) ускорен летен курс:

21.07 – от 9.00 до 17.00, целодневно, практика и теория;

27.07 – от 9.00 до 17.00, целодневно, практика и теория;

28.07 – от 09.00 до 17.00, целодневно, практика и теория;

03.08 – от 09.15 до 16.00, целодневно практика и теория;

04.08 – от 9.15 до 16.00, целодневнo;

10.08 – от 9.15 до 16.00, целодневно;

11.08 – от 9.15 до 16.00, целодневно.

Кандидатстването, одобрението и записването става в периода от 11 юни до 22 юли 2019 или до запълването на групите. Приемаме това събитие, което настъпи първо. За получаване на  анкетна форма за кандидатстване, моля пишете на lotos4ever@gmail.com, тел. 0888922075.

Стартови дати до края на 2019:  21 юли, 28 септември и 23 ноември.

Място присъствено обучение (студиото се избира измежду трите, посочени в Контакти, една седмица преди старта):