Програма Огледало, 40%, 50%

Програма Огледало, практики за красиво лице

Обучение за инструктори Красиво лице,  CIBF200, 258 часа.

Търсите ли начин лицето Ви да изглежда красиво  и младо, без това да включва скъпи кремове и повтарящи се процедури?  Това е  програмата Огледало. И не само. Подобно на йога практиката, която успокоява ума и укрепва мускулите на тялото,  тази програма  е предназначена да релаксира и едновременно  с това да тонизира и укрепва  мускулатурата на лицето като прави кожата гладка и по младежки свежа.

Обучението за красиво лице е една  здравословна алтернатива на „ ботокса“ и други подобни. Подходяща е, както за зряла кожа така и за съвсем млади хора, тъй като решава проблеми, свързани не само с възрастта, но и от естетично естество. Обучението „Огледало“ съдържа напълно безопасни, не причиняващи никаква болка, евтини методи за действие върху областта на шията и лицето. Единственото условие за нейната ефикастност, е те да се прилагат системно. Резултатът е видим веднага след приключване на сесията, която включва упражнения, акупресура, масаж или само-масаж за около 10 – 15 минути. За трайни резултати, разбира се, отново подчертаваме е необходимо постоянство. Обикновено упражненията за лице се правят от 3 – 4 до 5 пъти в седмицата, един път на ден.

Какво се случва тогава? Наблюдава се не само видимо повдигане и тонизиране на контура на лицето, така нареченото „подмладяване“ и освежаване на тургура, но и самите черти се променят, сиреч чертите на лицето са вече други, по-съвършени, по-красиви, подчертано индивидуални и нови.

Ефективността на  упражненията за красотата на лицето са известни не от вчера и тезата „това, което е в главата, това е и на лицето“  също, но в Обучението Огледало са намерили място всички най-добри методи да постигнем целта. Избрали сме най-ефективните  упражнения за лицева мускулатура и кръво-снабняване на кожата, отпускащи методи за лице като масаж и само-масаж, класически пози от йога, които имат най-значителен принос за красотата на лицето, акупресура (натиск) в точките на „красотата“, здравословно хранене, традиционно билко-лечение и аюрведа  от гладна точка на кожа и лицева мускулатура, разработили сме специални  за целта водени релаксации. Прецизно е подготвена и  програмата „Упражнения за очите“, в която се преплитат естетични (повдигане на клепача, изглаждане на бръчките между веждите, придобиване на изразителен поглед)  и чисто здравословни  (намаляване на диоптрите, подобряване на концентрацията).  Включили сме и  „Дихателни упражнения (пранаяма) за лице“ и „медитативни техники“ като част от програмата Красиво лице.

Разбира се, че присъстват упражнения насочени към специфични проблеми като „ двойна брадичка“ ,  подчертани „назо-лабиални гънки“ или пък против така наречените „ линии пачи крак“,  упражнения за изглаждане на челото и упражнения за повдигане на веждите.  Тук присъстват и  упражнения при „твърде дълъг или пък къс  нос“, имаме и упражнения за „извайване“ на скули. Мислите, че за да имате плътни и изразителни устни ви е необходим силикон? Вместо това ви препоръчваме упражненията  „изграждане и уплътняване на мускулите на устните“, които акцентират последните по естествен и фин начин.  Фокусираме се върху повишаването на осведомеността за определени навици на живот, които може да изострят стареенето на кожата и нарушаването на изгледа й.  Това включва повтарящи се навици от ежедневието като  държане на телефона на едно ухо,  непрекъснато гледане към екрана на  вашето устройство, облягане на дланта върху лицето и спане на  една страна,  неприсъщи мимики, врагове на красотата, неосъзнаване на мускулатурата на лицето (така нареченото „бърчене“, „смръщване“),  работа с емоциите и тяхното изразяване.

Трябва да знаете,  Обучението Огледало не е „бърз и вълшебен“  метод  и резултатът ще бъде пропорционален  на системния ви ангажимент към упражненията и начина на живот. И въпреки това, отново подчертаваме: някои от резултати са видими веднага след края на упражнението, просто погледнете в огледалото, а други след първите 2 до 4 седмици.

Тези практики за лицето са част от деня на всички световно известни „звезди“, артисти, певци, говорители и други публични личности. Препоръчват се от логопеди при  говорни дефекти, но дори и да няма такива е  добре да се правят и от деца. Бихте могли да ги изпълнявате заедно с тях, дори ще е по-забавно.

Обучението е подходящо за всички възрасти и полове. Включва разработена програма „Лицеви упражнения и практики за мъже“. Няма изискване за усвоени вече умения нито за предишни практики и занимания.

 Упражнения за лицева мускулатура. Йога и други практики:

 1. Против „двойна брадичка“, засилване на мускула „платизма“. Упражнения със звуци;
 2. Повдигане на горен клепач;
 3. Долен клепач и „торбички“ под очите, около-очен контур;
 4. Увиснали бузи;
 5. Увеличаване на устните и оформяне на контура им;
 6. За стегнат овал на лицето;
 7. Против бръчките между устните и основата на носа;
 8. За уморени очи от взиране, компютър, шофиране, алергия. Работа за красив и изразителен поглед;
 9. Против бръчките на шията;
 10. Против бръчките на челото;
 11. Работа за силуета на лицето, овал, бузи, скули;
 12. Против бръчки тип „пачи крак“;
 13. Против бръчките между веждите;
 14. Точки на красотата акупресура (натиск). Практика;
 15. Основни линии на лицето. Масаж на лице по японска техника;
 16. Самомасаж на лице, японска техника;
 17. Пози от Хатха йога за лицето. Практика;
 18. Третиране на лице по Аюрведа;
 19. Упражнения лицева мускулатура за мъже. Част първа;
 20. Упражнения лицева мускулатура за мъже. Част втора;
 21. Упражнения лицева мускулатура след 20 години;
 22. Упражнения лицева мускулатура след 30 години;
 23. Упражнения за лицева мускулатура след 40 години;
 24. Упражнения за лицева мускулатура след 50 години;
 25. Упражнения за лицева мускулатура след 60 години.

Теоретични теми:

 1. Анатомия: Основни оси и равнини на тялото и лицето. Строеж на клетката. Тъкан. Видове тъкани и епителна тъкан;
 2. Костна структура на черепа и прилежащата става. Костна структура на на гръбнака. Шиен дял на гръбнака и свързване с черепа;
 3. Мускулна структура на главата. Мускули на главата: дъвкателни мускули, мимически мускули, мускули около черепния покрив и ушната мида. Мускули около очната цепка. Мускули около устата и носа;
 4. Мускули на шията. Повърхностни. Средни мускули на подезичната кост. Горни подезични. Долни подезични. Дълбоки мускули на шията.
 5. Хранителни навици на здравето и красотата. Снабдяване на кожата с микроелементи, витамини и кислород. Методът отпускане;
 6. Красотата отвътре навън. Ролята на личността, решения, последствия и действия;
 7. Медитация. Определение. Видове. Пред-медитативни техники за постигането й. Ползите от медитацията за личността и общността.

Обучението завършва с писмен изпит по две от изучаваните теоретични теми  и практически изпит от две теми от практиката, всяка една от тях за около 15 – 20  минути, замислени и поднесени от бъдещия ИСПА инструктор програма Огледало.

След успешен изпит получавате международен сертификат  CIBF150 (сертифициран инструктор красиво лице), 200 часа.

За записване за присъствено или онлайн е желателно да пишете на lotos4ever@gmail.com или в контактната форма на този сайт, от където ще получите анкетен лист. В него  давате информация за здравословното си състояние, начин на живот, професия и мотивация. След одобрение ще получите банкови детайли и заплащането се счита за записване. При старт на курса данните от анкетния лист  се документират в регистрацията.

Продължителността на обучението е два месеца, присъствените занимания са в събота или в неделя целодневно. В плана на обучението от 200 часа са включени заниманията с преподавател като часове теория, техника на изпълнение и практика (водена от преподавателя и също така водена от курсиста и наблюдавана и оценявана от преподавателя), часовете за подготовка на писмените и практически домашни, само-подготовка по теорията. Очаква се от курсиста да отделя 3 часа на ден, минимум 6 дни от седмицата за подготовка.

Изпитът на присъствено обучение по теория се провежда на място в зала.

Онлайн обучението е индивидуално и също така означава три неща:

Първо, материалът като теория и практика е абсолютно идентичен с този от присъствено обучение, получавате видеоуроци, учебници, схеми и диаграми онлайн. Практиките са видеоуроци и клипове.

Второ – има обратна връзка и изпитване след всяка взета тема теория. Това означава също дискусия върху материала и особено по все още спорни, интересни въпроси от теорията. Преподавателят Ви задава допълнителни въпроси върху материала, които да обмислите и подготвите за следващата среща.

Трето – има обратна връзка при техника на изпълнение, защото по електронен път подготвените от вас класове стават видими, проверяват се от преподавател и се дискутират с вас. Всяко движение, асана, упражнение, техника на дишане, обяснение по време на урока, подготвен от вас, се обсъжда индивидуално с преподавател.

Онлайн обучението е поточно: след като се уточнят нещата, които са добре и тези които има още да се усъвършенстват, преподавателят Ви представя и дава насоки за следващата порция теория плюс практика. Пояснява най-важните неща и къде да фокусирате своето внимание. В следващите дни Вие работите по 3 часа на ден само-подготовка и подавате информация към преподавателя. Следва ново разглеждане и дискутиране и така до приключване на материала като теория и практика.

Не е задължително да идвате до София за практически и писмен изпит. Това също може да се осъществи по електронен път за онлайн обучение. За реда и организацията на провеждане моля прочетете меню Въпроси.

Дати онлайн обучение: индивидуални, зависят от взаимно  свободните часове на обучавания и преподавателя за онлайн среща в реално време.

Временната промоция от 40% е за всички записани за обучение Огледало онлайн. при заплащане в периода от  27 ноември до 12 януари 2019. Промоцията от 50% е за вече завършилите поне едно 200-часово обучение. И двете оферти са валидни при заплащане в периода от  27 ноември до 12 януари 2019.

Дати присъствено обучение (старт 20 януари 2019, промоциите важат за тази дата, но при заплащане в указания по-горе времеви период):  изпит теория –  17 март, изпит практика и предаване на курсова работа – до 10 април, финал и сертифициране 14 април 2019, София.

Кандидатстването, одобрението и записването става в периода от 29  ноември, 2018 година  до 16 януари, 2019 или до запълването на групите. Приемаме това събитие, което настъпи първо. За получаване на  анкетна форма за кандидатстване, моля пишете на lotos4ever@gmail.com.

Място присъствено обучение (студиото се избира измежду трите, посочени в Контакти, една седмица преди старта):