a
Даниела Димчева

Даниела Димчева

Йога

Позиция: Главен преподавател, автор и редактор на блога
 
Опит: 13 години преподавател в Lotos4ever, от които 11 като Главен преподавател
 
 
Телефон: +359888922075

Информация

Даниела Димчева преподава различни стилове йога (Класическа Хата Kaivalya Dhama, Виняса флоу, Ин Йога и Пред-медитативни техники), Мат Пилатес, Йогалатес и Терапевтични техники.

Йога за нея е любов от пръв поглед, отдаване и постоянно развитие. За първи път се запознава с тази практика  и философия тук през 90-те, в класовете по йога на нейния учител, известния преподавател Венцислав Евтимов, председател на БЙФ. По-късно тя се развива в групата на Снежанка Милошева от БЙА и Димитрина Спасова. По това време Даниела следва в УНСС.

Завършва Икономическия институт като магистър – специалност „Финанси и контрол“ през 1990 година.

Продължава с обучения в ИЧС по италиански и английски език.

Следват няколко години, прекарани  извън страната, но любовта й към йога не стихва и тя участва в множество различни семинари и обучения организирани  в Тайланд и Бали. Учи се на йога от звезди като Шива Рей, Мегън Къри, Джил Милър, Кино Макгрегър, Талия Сутра. Участва в учителски йога тренинг, воден лично от Енодия Джудит, посветен на Баланс на чакрите. Завършва Gayatri Yoga Institut в Бангкок като CYT500 в класа на известния Еди Модестини,  ученик на великите: B.K.S. Iyengar, H.S.Arun и K. Pattabhi Jois. Работи като преподавател в Йога училище Sama Karuna, Koh Phangan, Phuket, Тайланд, където специализира Виняса флоу стил. Следва Йога учителски тренинг „Vinyasa Vitality Flow“ в Коломбо, Шри Ланка.

След като се установява отново в България, завършва НСА „Васил Левски“, София като Йога треньор. И това не е нейната единствена квалификация в Спортната Академия – през далечната 1987 година вече е  сертифицира като треньор по Аеробна гимнастика при доцент Жоржета Димитрова, НСА. Заедно със своята ръководителка участва в продължение на няколко години в неделната утринна рубрика на БНТ „Аеробна гимнастика“.

Завършва Йога за деца по системата RYE като специализиран преподавател в София, а по-късно  участва в тренинги в Милано и в Бари, Италия.

Взима  степен Мастер преподавател по Пилатес по системата на Body Balance в Милано през 2009 година.

Преподава теория и философия на Йога, водеща е на практиките в различни стилове – Hatha flow, Класическа практика на институт Kaivalya Dhama и също така Vinyasa flow. Става главен преподавател в обученията на  Lotos4ever. Тя преподава Лечебна йога и модификации на асана при някои болестни състояния или дискомфорти. Била е водещ преподавател на много курсисти, завършили като йога инструктор в Lotos4ever. Обучава бъдещи Пилатес инструктори и преподаватели по Класически мат Пилатес, лечебен Пилатес и допълнителни техники.

Нейни ученички преподават йога или Пилатес в редица  студиа и спортни клубове в София, страната и в чужбина.  Нейни възпитанички, преподават в основаните от нея класове по йога в Италианското посолство и в Китайско посолство, София, във Френския лицей „Виктор Юго“, в училищен комплекс „Азбуки“, в детски градини „Фънки мънки“  и много други.

Нейните класове са едновременно предизвикателство и вдъхновение. Преподавателката умело води ученика от „правилната геометрия“ на асана към намиране на собствено вътрешно духовно пространство.

Намира, че да си преподавател е истинско щастие и упорит труд, път за усъвършенстване и развитие от вътре навън, роля в  трансформацията на света към добро.

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com