ЗдравеТайните на японските жени

Тайните на японските жени

Тайните на японските жени, които изглеждат толкова стройни и млади

Япония е една от най-красивите страни в света, надарена  с толкова много природни чудеса и красоти.  Има всичко: дълга и богата история и култура, вкусна кухня,  приказно зелени планини, синьо море и …..  много повече.

Японският народ е известен като един от най-здравите на планетата,  благословен  с голям брой дълголетници и всеки бил искал да узнае на какво се дължи това. Освен това Япония е известна с красивите си стройни дами, за които сякаш времето  е спряло. На какво се дължи това?

Ферментирали храни са тези , които са били обработени с лакто- ферментация. По време на този процес се създават млечна киселина, омега-3 мастни киселини, ензими, пробиотици и витамин В и всички хранителни вещества остават непокътнати. Японците консумират много такава храна като темпе, кефир, кисело зеле, кимчи, мисо и комбуча. Ферментиралите храни са много добри , защото премахват вредните тежки метали от организма, подпомагат храносмилането и стимулират загубата на тегло.

Зеленият чай е част от японската традиция. Изключително популярен в Япония е зеления чай мача. Този чай винаги се използва за чайните церемонии. Зеленият чай е много полезен, защото е богат на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и забавят процеса Зеленият чай е част от японската традиция. Изключително популярен в Япония е зеления чай мача. Този чай винаги се използва за чайните церемонии. Зеленият чай е много полезен, защото е богат на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и забавят процеса на стареене. Този чай също е много добър за намаляване на рисковете от сърдечни проблеми  и рак. Отличен е и за отслабване. на стареене. Този чай също е много добър за намаляване на рисковете от сърдечни проблеми  и рак. Отличен е и за отслабване.

Морските дарове и рибата са част от ежедневната  диета при японците. Най-популярни са сьомгата, скаридите, рибата тон и скумрията. Те са съставени от висококачествени протеини и омега-3 мастни киселини. Необходими са за правилното функциониране на мозъка, сърцето и другите вътрешни органи.

Омега-3 мастните киселини са полезни поради много различни причини. Те стимулират елиминирането на  мазнина в областта на корема, намаляват възпаленията, подобряват  кожни заболявания като акне , меланом, атопичен дерматит и псориазис и са полезни за правилното функциониране на нервната система.

Японците сервират храната на  малки порции така, че  преяждането е невъзможно. Имат строги правила, когато става дума за хранене: винаги използват пресни храни и винаги гарнират храната, за да покажат естествения й вкус.

Яденето  „на крак“ е нещо, което японката няма да направи. За тях това се смята за нечестно и никога няма да видите японци  да се хранят на път. Бавното ядене гарантира добро храносмилане и е гаранция , че няма да  преядете.

За японския народ храната е свещена.

Не само съставките й са здравословни,  но и начинът на приготвяне. В Япония предпочитат сурова храна,  печена или приготвена на пара.  Така се запазват всички хранителни вещества и вкуса на храната. Сиренето е  от соя и никога не използват големи количества масло.

Една от  тайните на японските жени, когато става дума за финната им фигура е,  че те рядко консумират  сладкиши и десерти със захар. Предпочитат пресни плодове и слабо подсладен кефир

За японския народ,  и за мъжете и  за жените, ходенето се счита за ритуал и те обичат да го правят.  Разходката пеша намалява стреса, подобрява  настроението, зарежда  с енергия. Също така  подобрява сърдечно-съдовото здраве .  Колоезденето е също така много популярно във всяка една възраст.

Бойните изкуства  като карате, джудо и айкидо са традиционни за Япония. Те подобряват общото здравословни състояние,  мускулната  сила и гъвкавост, сърдечно-съдовата система.

Японците наричат ​​топлата изворна баня „onsen“.  Топлите извори са характерни за тяхната територия.  Горещите извори са много лечебни, защото водата съдържа  минерали полезни за кожата и здравето  като силициев диоксид, магнезий, калций и ниацин . Такава баня подобрява качеството на съня и намалява стреса.

Автор: Даниела Димчева, CYT200

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com