Как така обучение онлайн?

Напоследък получаваме много запитвания относно начина на провеждане на онлайн обучението, от които става ясно, че масово все още представата за организацията на онлайн формата е неясна. Затова първо да обясним какво не е онлайн обучението в Lotos4ever: Със сигурност онлайн обучението не означава , че вие ще получите текстове, учебници, карти памет и клипове и ще се занимавате занапред  с тях сами: ще четете теорията, ще учите, ще правите практиките от клиповете, пък каквото стане –  това. Не, това не е нашия начин на организация. Много други обучители онлайн постъпват така, но не и в Lotos4ever. Ясно е, че ще получите всички материали, посочени по-горе, но няма да се занимавате с тях сами. На всяка стъпка от Вашия напредък, на всяка тема (от общо 24), преподавател ще оценява вашата степен на познания и ниво на подготовка на практиката.  Вие винаги може да зададете въпрос, да получите отговор и да предизвикате дискусия върху това, което Ви вълнува. Тези срещи са на живо, онлайн с камера и са индивидуални (Вие и преподавателя). На тази среща получавате лични препоръки как да подобрите практиките, знанията и начин на поднасяне на урока пред бъдещите ваши класове. Ценното е, че получавате оценки и насоки конкретно за Вас през цялото време на срещата, а не за евентуална група като цяло. Всеизвестно е, че всеки обучаван има строго индивидуални характерни черти на практикуването, различно ниво на подготовка и  разбира се, различна степен на информираност по материята. По време на контакта Ви с преподавател, Вие ще получите съвети и насоки конкретно за Вашия прогрес. Всяка една наша тема (от общо 24, с изключение на икономическите теми) e илюстрирана с практика.  Обучаваните онлайн също подготвят такава практика след като се запознаят с предоставената им. Вашата учебна практика (20 подготвителни практики на брой) се разглеждат от преподавател, понякога многократно и се оценяват, дават се конкретни препоръки и насоки за работа и прогрес. Как технически се случва това? Това ще разберете след като стартирате обучение. Ето още извадки от обученията:
„Онлайн обучението е индивидуално и също така означава три неща:
Първо, материалът като теория и практика е абсолютно идентичен с този от присъствено обучение, получавате видеоуроци, учебници, схеми и диаграми онлайн. Практиките са видеоуроци и клипове.
Второ, има обратна връзка и изпитване след всяка взета тема теория. Това означава също дискусия върху материала и особено по все още спорни, интересни въпроси от теорията. Преподавателят Ви задава допълнителни въпроси върху материала, които да обмислите и подготвите за следващата среща.
Трето, има обратна връзка при техника на изпълнение, защото по електронен път подготвените от вас класове стават видими, проверяват се от преподавател и се дискутират с вас. Всяко движение, асана, техника на дишане, обяснение по време на урока, подготвен от вас, се обсъжда индивидуално с преподавател.
Четвърто, онлайн обучението е поточно: след като се уточнят нещата, които са добре и тези които има още да се усъвършенстват, преподавателят Ви представя и дава насоки за следващата порция теория плюс практика. Пояснява най-важните неща и къде да фокусирате своето внимание. В следващите дни Вие работите по 3 часа на ден само-подготовка и подавате информация към преподавателя. Следва ново разглеждане и дискутиране и така до приключване на материала като теория и практика.
Не е задължително да идвате до София за практически и писмен изпит. Това също може да се осъществи по електронен път за онлайн обучение.“

Автор: Даниела Димчева, CYT200

There are 4 comments on this post

 1. Ivelina
  14 часа ago

  Каква е цената,специално за този онлайн курс(За преподавател на йога на деца“)и по кое време от деня може да се провежда?

  Reply
  1. Lotos Author
   5 часа ago

   Провежда се онлайн, в момента има промоция и цената 450 лв. Може да се провежда в обедни или вечерни часове, според свободното Ви време.Необходим Ви е стабилен интернет.

   Reply
 2. Мариела Павлова
  7 часа ago

  Как мога д а се запиша за онлайн курса?

  Reply
  1. Lotos Author
   7 часа ago

   Моля пратете кратък мейл до lotos4ever@gmail.com, изразявайки Вашето желание да получите анкета за записване. Успех!

   Reply

Абонирайте се