ЗдравеНай-вдъхновяващата йога учителка е на 100

Най-вдъхновяващата йога учителка е на 100

Тао Поршон-Линч е може би най-вдъхновяващият йога учител в света. През март 2012 Световните рекорди на Гинес признаха 93-годишната тогава Тао за най-възрастния йога учител на планетата. На 13 август 2018 Тао навърши 100 години, но продължава да практикува и преподава йога и да води активен начин на живот.

Тао Поршон-Линч е родена през далечната 1918 – в края на Първата световна война. Майка ѝ умира при раждането и тя израства при леля си и чичо си в Пондичери, Индия. Йогата се появява в живота ѝ, когато е на 8. Разхождайки се по плажа, вижда група млади хора, които практикуват йога и удивена от нещата, които правят с телата си, решава и тя да опита. Започва да практикува въпреки опитите на леля ѝ да я разубеди, че йогата е само за мъже.

„Няма нищо невъзможно. Приемете това и осъзнайте, че отговорите на всички въпроси се крият във вас.“ – Тао Поршон-Линч.

Поршон-Линч преподава йога вече близо 60 години, има издадени няколко книги, а животът й е вдъхновение за милиони хора по света.

Наскоро излезе и нейната автобиография – „Танцуваща светлина:  духовната страна на битието през погледа на един съвременен йога учител“.

„Все още си мисля, че съм на 20 и нямам никакво намерение да остарявам“, казва тя.

Нейната мантра е: „Няма нищо невъзможно“.

Освен с йога, Тао се занимава активно и с класически танци. Танцува болеро, танго, мамбо, самба, ча-ча и суинг. През 2015 участва в шоуто America’s Got Talent и успя да впечатли публиката и журито. Шофира ежедневно и продължава да носи… високи токчета.

„Не вярвам във възрастта. Вярвам в енергията. Не позволявайте на годините да ви диктуват какво можете и какво не можете да правите“, казва Поршон-Линч. Счита, че това, което я е съхранило млада, е положителната нагласа към света. „Всяка сутрин, когато се събудя, не си мисля какво ще правя днес, утре или какво съм правила вчера. Мисля си, че това ще бъде най-хубавият ден в живота ми“.

Нейното послание към всички, които искат да имат дълъг и щастлив живот, е:

„Не отлагайте. Не казвайте, че ще го направите утре. Утре никога не идва.“

Обучение Йога преподаватели CYT200 https://lotos4ever.com/…/yoga-prepodavateli-200-ch-ispa-cy…/

Материали от YouTube

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com