Сертификационен курс йога Виняса CYT300

Сертификационен курс йога Виняса CYT300

Виняса е един от основните стилове на йога, любим на много практикуващи. В превод от санкрит означава „плавен поток“ от асани при точно определен начин на дишане. Има динамичен характер, въпреки че задържането в поза е задължително. Поради това травмите тук са по-чести в сравнение с останалите стилове в йога. Разбирането и безопасното практикуване на Виняса йога предполага не само пълно познаване на отделните пози, през които плавно преминаваме, без паузи между тях, но и владеене на връзките – преходите между асаните. Виняса е пример за връзката тяло – ум, тя силно въздейства не само върху тялото, но и върху духа, настроението, психиката. Наред с останалите йога стилове, тя също трансформира. Какво и как ще разберете сами след навлизане в практиката, любима на младите, активните и спортните натури.

Участвалите във всички Виняса семинари (16 дни) получават сертификат CYT500 за преподаване на Виняса Флоу йога, отговарящ на условията за регистрация в World Yoga Federation

Всички практики и семинари в  Lotos4ever са с реален водещ на живо пред вас.

Нарекохме поредицата от семинари Вива Виняса, виждайки в тях тържество на живота и осъзнатото движение. Те са четири на брой и всеки един от тях е с продължителност от 4 дни.

Какво да очаквате?

Определяме основната цел (санкалпа) на практиката. Разглеждаме Виняса композиция и последователност, загряване на тялото, подравняване в позите, определяне на пикова поза и пози, които да подготвят тялото за нея, без да пропускаме най-важното за Виняса, а именно преходи и специфично дишане при тях. Ще чуете единствено тук насоки за „ключа“ към по-трудни пози и тяхното точно безопасно практикуване. Ще подготвим подходящи дихателни практики и водени релаксации. Ще разгледаме философия и психология във Виняса практиките, както и цикличността при Виняса (кръгове). Виняса заедно с музикален съпровод. Всеки един от участниците (онлайн също) ще бъде наблюдаван и асистиран персонално.

Всеки отделен ден от тези семинари е с уникална програма, санкалпа, последователност и техники на асана и Пранаяма.

*Учебна програма „Вива Виняса“, съставена от четири семинара, е запазена марка Lotos4ever и е обект на авторско право.

Цени

В момента действаща е Юбилейна временна промоция „10 години Лотос Форевър“. За да видите листа с цени и промоции, моля регистрирайте се. Промоциите са валидни при депозит, направен до дата 01 юли 2024.

2024/2025 Вива Виняса семинари

октомври, ноември 2024

„Научи се да летиш“

 

 Дати: 

12-13 октомври,

02-03 ноември.

 

Семинарът за този сезон е озаглавен „Научи се да летиш“. В него сме избрали пози, които да подготвят тялото за баланс на един крак и баланс само на ръце. Ще бъдат поставени (разгледани и анализирани в детайли) балансиращите пози. Ще разгледаме тяхното безопасно изпълнение,  ще ги свържем във Виняса поток, заедно с преходите и специфичното дишане, характерни за тази практика. Отново на фокус ще са модификациите, които да направят позите подходящи за всички.

В тази практика умът увеличава способността си на дълбока концентрация и баланс. Осъзнатостта към тялото и всички негови движения по време на практика е  изключително висока.

Как и с какво ни променя тази пракитка? Нови усещания в личен психологически план. Анализ и дискусия.

 

декември 2024, януари 2025

Вива Виняса семинар

„От цяло сърце“

 Дати:

07-08 декември,

18-19 януари.

 

Това ще бъде една силна детокс и прочистваща практика, не само на физическо, но и на енергийно ниво. В този клас ще се насочим към позите, в които разтягаме областта на сърцето, правим дишането по-бавно и по-дълбоко. Също така ще преминем през много варианти на усукващи пози. Ще използваме пози, в които ще са нужни едновременно и сила и гъвкавост,  в съчетание с умения на баланс.  Ще подберем пози, които да подготвят тялото към предизвикателства. В детайли ще установим правилните техники на асаните с по-висока трудност и разбира се преходите между тях и съответстващото дишане. Ще направим серии от Детоксикираща пранаяма (дихателна техника). Освен оригиналната Виняса последователност, ще поставим варианти, в които да използваме модифицирани пози с по-ниско ниво на трудност.

Ще работим върху темите за благодарността във всичките и аспекти.

Какво ново ни дава тази практика в психологически план? Анализ и дискусия.

 

февруари, март 2025

Вива Виняса семинар

„Всичко е любов“

Дати:

22-23 февруари

22-23 март 2025

 

Този семинар нарекохме „Всичко е любов“.  Вече познали изкуството на баланса,  сега е време да  усетим една друга, съвсем различна мощ в нас – тихата пасивна сила на приемането, на отдаването, на несъпротивата. Ще отрием това в нашето тяло, в позите, огъващи тялото назад, в позите, в които просто се отпускаме и установяваме нов за тялото обхват на движение, неизвестен досега. Ще установим качествата гъвкавост и пластичност в тялото. Ще определим всички техники на изпълнение, безопасното изпълнение, правилното дишане в преходите и играта на мускули антагонисти в пози на гъвкавост. Ще отрием нови начини за самонаблюдение и самопознание.

Ще разберем колко е трудно отпускането и „изкуството да правиш нищо“.

Психологически аспекти на този вид Виняса. Нови усещания в тялото и ума. Анализ и дискусия.

 

май, юни  2025

Вива Виняса семинар

„Бавно е новото силно“

Дати:

03-04 май,

31 май,

01 юни.

Поредна тема  от Вива Виняса  се нарича „Бавно е новото  силно“. Неговата цел е да създаде сила и издръжливост на корпуса, правилно усещане на връзките между отделните мускулни групи и ролята им в движението. Ще бъде база на всяка една Виняса практика, приучайки ви да активирате коремна мускулатура чрез диафрагмата. Ще уловим пределите (или безпределността) на физическата сила издръжливост. Тази техника ще ви даде високите модификациите на дъска и плавния преход във „вълна“, предизвикателството в преход обръщане назад. Ще работим също така върху баланси, преходи и специфичното Виняса дишане.

Какви нови вътрешни усещания създава тази практика? Психологически план на този тип Виняса.

Отговорността да бъдеш силен.

Сертифициране:

Курсистите, участвали във всичките семинари (общо 16 дни),  присъствено или онлайн получават Международен сертификат за преподаване на Йога Виняса Флоу, отговарящ на условията за сертифициране в Световната Йога Федерация: CYT500.

За записване – lotos4ever@gmail.com, 0888922075.

Място на провеждане:

София, Мусагеница, бл 104, студио партер (на 60 метра от метростанция Мусагеница), безплатен паркинг пред студиото.

Изпитът е безплатен само при някои промоции и само при явяване в края на обучението.

Всички получени материали и изпити са включени в обявената крайна цена. Платени депозити не се връщат, но могат да бъдат използвани в срок от една календарна година.

Онлайн форма е също налична. Осъществява се чрез висококачествена интерактивна платформа, лесна за ползване при ограничен брой участници.

Как се случва онлайн прочетете тук https://lotos4ever.com/kak-taka-obuchenie-onlayn

Преподаватели

Даниела Димчева – CYT1000, CPT1000, Е-RYT500, йога преподавател.

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com