Преподаватели Йога по време на бременността

Обучение за преподаватели Йога по време на бременността, 80 часа, CYPT80.

Курсът е предназначен за завършили вече йога преподаватели CYT200, Ypre80, както и за утвърдени специалисти като акушерки, лекари, медицински сестри, социални служители, пара-медици и бъдещи родители. За записване е желателно да пишете на lotos4ever@gmail.com и на контактната форма на този сайт, от където ще получите анкетен лист. В него  уточнявате досегашната си практика  като обикновен практикуващ йога,  самостоятелно или в група. Тук кандидатът дава информация устно дали има завършени курсове или обучения по Йога, каква професия има, личната му мотивация.  След одобрение, получавате банкови детайли и заплащането се счита за записване. При старт на курса тези данни се документират в регистрацията.

Програма на обучението:

– Бременността – магически етап на промяна. Физиология на бременността. Проследяване на бременността от специалист-гинеколог. Безпроблемно протичаща бременност и нормално раждане;

– Периоди на бременността. Йога пози и дихателни практики подходящи за всеки от тях. Кои дихателни практики от Йога са подходящи за нормално протичаща бременност?

– Йога нидра и релаксация;

– Специални дихателни техники и пози по време на раждането;

– Подходящото хранене през бременността;

– Медитативни практики подходящи за бременни. Позитивна нагласа и управлявана  визуализация;

– Възстановяване след раждане. Ефективността на йога практики при следродилна депресия;

– Разработка на йога практики по триместерите от бременността;

– Подходящи йога практики, които подпомагат възстановяването на майката след раждането;

– Подходящи йога практики, които подпомагат зачеването;

– Подходящи йога практики за бременни в офиса.

Препоръчително е водене на записки по време на лекциите.

Курсът завършва с разработване на Курсова работа и авторски урок в рамките на 30 минути.

Продължителността на курса е около месец, присъствените занимания са в събота или неделя целодневно. В плана на обучението са включени заниманията с преподавател като часове теория, техника на изпълнение и практика (водена от преподавателя и също така водена от курсиста и наблюдавана и оценявана от преподавателя), часовете за подготовка на писмените и практически домашни, само-подготовка по теорията. Материалите като текст, разработени теми, илюстрации и учебници влизат в цената. Провежда се, както онлайн така и присъствено. Очаква се от курсиста да отделя 3 часа на ден, минимум 6 дни от седмицата за подготовка.

Цена: 500 лв. Възможно е разсрочено плащане.

Изпитът на присъствено обучение по теория се провежда на място в зала.

Какво представлява онлайн обучението?

Онлайн обучението е индивидуално и също така означава три неща:

Първо, материалът като теория и практика е абсолютно идентичен с този от присъствено обучение, получавате видеоуроци, учебници, схеми и диаграми онлайн. Практиките са видеоуроци и клипове.

Второ – има обратна връзка и изпитване след всяка взета тема теория. Това означава също дискусия върху материала и особено по все още спорни, интересни въпроси от теорията. Преподавателят Ви задава допълнителни въпроси върху материала, които да обмислите и подготвите за следващата среща.

Трето – има обратна връзка при техника на изпълнение, защото по електронен път подготвените от вас класове стават видими, проверяват се от преподавател и се дискутират с вас. Всяко движение, асана, техника на дишане, обяснение по време на урока, подготвен от вас, се обсъжда индивидуално с преподавател.

Онлайн обучението е поточно: след като се уточнят нещата, които са добре и тези които има още да се усъвършенстват, преподавателят Ви представя и дава насоки за следващата порция теория плюс практика. Пояснява най-важните неща и къде да фокусирате своето внимание. В следващите дни Вие работите по 3 часа на ден само-подготовка и подавате информация към преподавателя. Следва ново разглеждане и дискутиране и така до приключване на материала като теория и практика.

Не е задължително да идвате до София за практически и писмен изпит. Това също може да се осъществи по електронен път за онлайн обучение. За реда и организацията на провеждане моля прочетете меню Въпроси.

Дати онлайн обучение: индивидуални, зависят от взаимно  свободните часове на обучавания и преподавателя за онлайн сесия в реално време. Причината е, че онлайн обучението е индивидуално и не зависи от графика на групите.

Дати присъствено обучение:  12  октомври 2019.

Кандидатстването, одобрението и записването става в периода от 11 юни  до 26 септември 2019 или до запълването на групите. Приемаме това събитие, което настъпи първо. За получаване на  анкетна форма за кандидатстване, моля пишете на lotos4ever@gmail.com.

 

Място присъствено обучение (студиото се избира измежду трите, посочени в Контакти, една седмица преди старта).