Преподаватели Йога по време на бременността

Обучение за преподаватели Йога по време на бременността, 80 часа, CYPT80.

Курсът е предназначен за завършили вече йога преподаватели CYT200, Ypre80, както и за утвърдени специалисти като акушерки, лекари, медицински сестри, социални служители, пара-медици и бъдещи родители. За записване е желателно да пишете на lotos4ever@gmail.com и на контактната форма на този сайт, от където ще получите анкетен лист. В него  уточнявате досегашната си практика  като обикновен практикуващ йога,  самостоятелно или в група. Тук кандидатът дава информация устно дали има завършени курсове или обучения по Йога, каква професия има, личната му мотивация.  След одобрение, получавате банкови детайли и заплащането се счита за записване. При старт на курса тези данни се документират в регистрацията.

Програма на обучението:

– Бременността – магически етап на промяна. Физиология на бременността. Проследяване на бременността от специалист-гинеколог. Безпроблемно протичаща бременност и нормално раждане;

– Периоди на бременността. Йога пози и дихателни практики подходящи за всеки от тях. Кои дихателни практики от Йога са подходящи за нормално протичаща бременност?

– Йога нидра и релаксация;

– Специални дихателни техники и пози по време на раждането;

– Подходящото хранене през бременността;

– Медитативни практики подходящи за бременни. Позитивна нагласа и управлявана  визуализация;

– Възстановяване след раждане. Ефективността на йога практики при следродилна депресия;

– Разработка на йога практики по триместерите от бременността;

– Подходящи йога практики, които подпомагат възстановяването на майката след раждането;

– Подходящи йога практики, които подпомагат зачеването;

– Подходящи йога практики за бременни в офиса.

Препоръчително е водене на записки по време на лекциите.

Курсът завършва с разработване на Курсова работа и авторски урок в рамките на 30 минути.

Продължителността на курса е около месец, присъствените занимания са в събота или неделя целодневно. В плана на обучението са включени заниманията с преподавател като часове теория, техника на изпълнение и практика (водена от преподавателя и също така водена от курсиста и наблюдавана и оценявана от преподавателя), часовете за подготовка на писмените и практически домашни, само-подготовка по теорията. Материалите като текст, разработени теми, илюстрации и учебници влизат в цената. Провежда се, както онлайн така и присъствено. Очаква се от курсиста да отделя 3 часа на ден, минимум 6 дни от седмицата за подготовка.

Цена: 500 лв. Възможно е разсрочено плащане.

Изпитът на присъствено обучение по теория се провежда на място в зала.

Какво представлява онлайн обучението?

Онлайн обучението е индивидуално и също така означава три неща:

Първо, материалът като теория и практика е абсолютно идентичен с този от присъствено обучение, получавате видеоуроци, учебници, схеми и диаграми онлайн. Практиките са видеоуроци и клипове.

Второ – има обратна връзка и изпитване след всяка взета тема теория. Това означава също дискусия върху материала и особено по все още спорни, интересни въпроси от теорията. Преподавателят Ви задава допълнителни въпроси върху материала, които да обмислите и подготвите за следващата среща.

Трето – има обратна връзка при техника на изпълнение, защото по електронен път подготвените от вас класове стават видими, проверяват се от преподавател и се дискутират с вас. Всяко движение, асана, техника на дишане, обяснение по време на урока, подготвен от вас, се обсъжда индивидуално с преподавател.

Онлайн обучението е поточно: след като се уточнят нещата, които са добре и тези които има още да се усъвършенстват, преподавателят Ви представя и дава насоки за следващата порция теория плюс практика. Пояснява най-важните неща и къде да фокусирате своето внимание. В следващите дни Вие работите по 3 часа на ден само-подготовка и подавате информация към преподавателя. Следва ново разглеждане и дискутиране и така до приключване на материала като теория и практика.

Не е задължително да идвате до София за практически и писмен изпит. Това също може да се осъществи по електронен път за онлайн обучение. За реда и организацията на провеждане моля прочетете меню Въпроси.

Дати онлайн обучение: индивидуални, зависят от взаимно  свободните часове на обучавания и преподавателя за онлайн сесия в реално време. Сесията започва на 20 януари, 2019 и това означава, че курсистите могат да започнат онлайн обучението си около тази дата (вероятно около седмица по-рано или около седмица по-късно). Причината е, че онлайн обучението е индивидуално и не зависи от графика на групите.

Кандидатстването, одобрението и записването става в периода от 29  ноември, 2018 година  до 16 януари, 2019 или до запълването на групите. Приемаме това събитие, което настъпи първо. За получаване на  анкетна форма за кандидатстване, моля пишете на lotos4ever@gmail.com.

Дати присъствено обучение: старт 20.01.2019.

Място присъствено обучение (студиото се избира измежду трите, посочени в Контакти, една седмица преди старта).