a
Васил Тосев

Васил Тосев

Йога

Позиция: Йога преподавател CYT200.
 
Опит: 12 години като преподавател
 

Информация

Васил Тосев – Йога преподавател CYT200, отдаден суфист, специалист по Йога хранене и здравословен режим, автор на книгата „Поддръжка на човешкото тяло“.

Васил, който преди години е имал свърхтегло и разклатено здраве, претърпява вълшебна метаморфоза под влиянието на своя първи учител, основателя на Йога в България –  Венцислав Евтимов.

По късно той приема посвещение в Крия йога от преподавателя Шибенду Лахири, правнук на „бащата“ на Крия Йога – Лахири Махасайя.  Васил е и единствения дервиш у нас. По това учение, първоначално го запалил неговият учител – Лахири. След това, Тосев отива на представление на дервиши от Турция, гостуващи в  родния Пловдив и там остава запленен от това изкуство.  Обучава се на суфизъм в град Коня, Турция. Той може да се върти обратно на часовниковата стрелка в продължение на близо 4 – 5 часа.

Обикаля много Йога сдружения и  други духовни центрове в страната и обяснява своята система за постигане на перфектно здраве с помощта на Йога практика, дихателни упражнения и прочистване.  Неговите лекции: „Основи на Крия Йога“, „Здрави без лекарства“, „Поддръжка на човешкото тяло“, „Танцът на дервишите и основи на суфизма“, „Позитивното мислене – ползи и вреди“ , „Причините за човешкото страдание“ преминават с огромен успех навсякъде в България. В родния Пловдив и на много места в страната, където той събира своите многобройни ученици за практики и беседи, Васил не забравя да подчертае  ролята на чистите мисли, добрите дела и любовта към света.

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com