a
Даниела Лекушева

Даниела Лекушева

Йога

Даниела е дипломиран магистър по информационни системи, но приема йога като пътя към себе си, който винаги е търсила и който е благодарна, че е открила в живота си.

Информация

Даниела е дипломиран магистър по информационни системи, но приема йога като пътя към себе си, който винаги е търсила и който е благодарна, че е открила в живота си.

Тя вярва, че в днешното изключително динамично и забързано ежедневие, което ни отдалечава все повече от нас самите, йога е пътят към намирането, опознаването, осъзнаването и проявяването на нашата истинска същност. 

Първият ѝ досег с йога се случва по време на бременността ѝ, когато няколко месеца активно посещава йога за бременни. Още тогава е пленена от начина, по който йога въздейства върху физическото и психо-емоционалното ѝ състояние. В годините периодично посещава различни класове по класическа хатха йога, виняса флоу, медитации и дихателни практики, но истински се докосва до мъдростта на това хилядолетно знание през последната една година.

Желанието ѝ да се потопи в дълбините на йога я отвежда към курса за йога преподаватели CYT-200 на Lotos4ever, който завършва успешно.

Даниела води групови практики по хатха йога, виняса флоу и хатха флоу и дихателни практики, като в своите класове съчетава стречинг елементи и тонизиращи асани, които целят подобряване на гъвкавостта на тялото, укрепване на мускулатурата и постепенното премахване на физическото напрежение. Целият процес е съпроводен с наблюдение на усещанията в тялото и фокус върху осъзнатото и равномерно дишане. Винаги завършва своя клас с активна релаксация, която пълноценно отпуска тялото, успокоява ума и допринася за постигането на вътрешен покой и баланс.

Искреното ѝ желание е да помага и на другите да водят по-здравословен, осъзнат, пълноценен и щастлив живот.

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com