a

По пътя на йога, семинар

Васил Тосев, йога преподавател CYT500 и отдаден суфист е отново при нас за да проведе:
Йога практика, Пранаяма, Мантруване  и Лекция в семинар на тема „По пътя на йога“.
Мантрите ще пеем заедно и в съпровод на музикална формация ДевиРа и Оркестъра на Емрах и Реджи Якъбови: https://youtu.be/i9tF0v20N54
Васил ще направи незабравима демонстрация на Дервишкия танц – Сема.
 
Какви са заблудите, с които незименно е свързана йога науката? Какъв е техния произход, кой ги разпространява? Как нашите желания и очаквания стават причина за страданието ни? Как да се избавим от него?
Каква е целта на Крия Йога и как с нея да извършим депрограмиране за пълна свобода на съзнанието.
Васил ще направи  демонстрация на дервишки танц.
Събитието се провежда в две форми – присъствено физически в студиото в София, Мусагеница и онлайн в реално време на висококачествена, професионална платформа.
За онлайн провеждане пишете на lotos4ever@gmail.com от 02 април до  10 април 2024 за да получите Банкови детайли за записване. След това получавате линк за включване.
За присъствена форма ви очакваме директно в студиото.
Организатори: www.lotos4ever.com;
Време: от 14.00 до 18.30 часа на 13 април 2024 (събота);
Mяcтo: София, жк. Мусагеница, ул. Въртопо, бл. 104 – партер, 30 м от метростанция Мусагеница;
Цeнa: 50 лв.
Още за лектора:
Освен йога учител със дългогодишен стаж, Васил Тосев е специалист по Йога хранене и здравословен начин на живот. Автор е на книгата „Поддръжка на човешкото тяло“.
Васил, който преди години е имал свърхтегло и разклатено здраве, претърпява вълшебна метаморфоза под влиянието на своя първи учител, основателя на Йога в България – Венцислав Евтимов. По късно той приема посвещение в Крия йога от учителя Шибенду Лахири, правнук на „бащата“ на Крия Йога – Лахири Масайя. Васил е и единственият дервиш у нас. Първият, който го въвежда в това учение е учителя Лахири. След това, Тосев отива на представление на дервиши от Турция, които гостуват в Плoвдив и там oстава запленен от това изкуство. Oбучава се на суфизъм в град Кoня, Турция. Той може да се върти oбратно на часовниковата стрелка, в продължение на близo 4 – 5 часа. Обикаля много Йога сдружения и други духовни центрове в страната и обяснява своята система за постигане на перфектно здраве с помощта на Йога практика, дихателни упражнения и прочистване. Неговите лекции: „Основи на Крия Йога“, „Здрави без лекарства“, „Практика за баланс от хатха йога“, „Здравoсловното хранене“,„Танцът на дервишите и основи на суфизма“ преминават с oгромен успех навсякъде в България. Васил не забравя да подчертае за ролята на чистите мисли, добрите помисли и любовта към света.

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com