Йога за децаЙога, сезоните и децата

Йога, сезоните и децата

Наближава краят на лятото, а с настъпването на есента започват промени, както  в природата, така и за децата, които след дълга ваканция отново тръгват на училище или детска градина. Един от начините да улесним прехода от свободата на лятото към учебния ритъм на есента е да предложим на децата йога практика, която по естествен път, изпълнен с радост, игра и забавление, да ги доведе до учебната стая.

Стани инструктор Йога за деца и подрастващи – https://lotos4ever.com/classes/instruktori-yoga-za-detsa-i-podrastvashti/

Йога за деца е чудесен начин да отпразнувате промяната на всеки настъпващ сезон, като естествен преход  между различните годишни времена. Такъв вид йога практики  помагат  на децата да учат, да се движат, да се забавляват и не на последно място да бъдат чувствителни наблюдатели на заобикалящата ги среда!

Детските йога уроци са  предназначени за малчугани на възраст от три до осем години, но те могат да бъдат адаптирани, както  за по-малки, така и за по-големи деца. Всяка сесия може да бъде с продължителност от петнадесет до четиридесет и пет минути, в зависимост от нуждите и изискванията на децата, както и от индивидуалния ритъм на всеки един от групата. В обучението за йога инструктори за деца и подрастващи, което предлагаме https://lotos4ever.com/classes/instruktori-yoga-za-detsa-i-podrastvashti/, сме подготвили йога уроци и за по-големите (от 8 до 12 години) и за най-големите (от 13 до 15 години).

Йога практиката през сезоните цели  децата  да учат чрез игра и движение, което е заложено и в „Монтесори“ педагогиката. Подготвяйки се за вашето сезонно йога преживяване, бихте могли да използвате всякакви природни материали, които да предоставят на децата най-точна информация за конкретните промени през този годишен период:  не се колебайте да включите природни материали като листа, камъчета, миди или плодове. Децата с радост ще откликнат на един общ колаж с техните йога пози – развихрете въображението си и използвайте всичко, което ви заобикаля в природата, за да подсилите усещанията им за сезона.

Стани инструктор Йога за деца и подрастващи – https://lotos4ever.com/classes/instruktori-yoga-za-detsa-i-podrastvashti/

За да е успешно вашето сезонно Йога преживяване:

  • Фокусирайте се и се забавлявате през движенията, а не се стремете към перфектно изпълнени пози;
  • Ангажирайте децата;
  • Следвайте техните естествени наклонности и интереси;
  • Създавайте автентични и съдържателни преживявания;
  • Погрижете се за техните енергийни нива и различни подходи на обучение;
  • Бъдете креативни и се наслаждавайте, като същевременно следите за безопасността на всеки един в групата;
  • Носете удобно облекло и тренирайте боси.
  • Стани инструктор Йога за деца и подрастващи – https://lotos4ever.com/classes/instruktori-yoga-za-detsa-i-podrastvashti/

Насърчете децата да споделят сезонните си йога преживявания със семействата и приятелите си. С настъпващата есен може да включите пози като дърво, войн, костенурка, пеперуда, лотос, змия и кошничка. Може да започнете да фантазирате собствена есенна приказка като дадеде свобода на всяко дете да се изяви през движението на позите и направете ваш собствен и неповторим есенен разказ!

Насладете се на практиката!

Автор: Симона Грошевска, CYT200, преподавател Йога за деца,

Стани инструктор Йога за деца и подрастващи – https://lotos4ever.com/classes/instruktori-yoga-za-detsa-i-podrastvashti/

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com