Йога за децаЙога и медитация за деца

Йога и медитация за деца

Практикуването на йога и подготовка за медитация от деца  би позволило  те  да работят не само за хармонична физика, но и да развиват вниманието и фокуса си. Има много начини детето да се научи да медитира.

Основните техники за медитация, като слушане на собственото дишане или визуализиране на пейзажи и цветове (водена медитация) , ще ги отведат до място на вътрешно спокойствие, където постоянния поток на мисли в техните често стимулирани умове да се успокои и забави. Децата се нуждаят от време, за да разберат връзката между усещането за спокойствие, което преживяват и спокойствието на медитацията. Те ще започнат да се наслаждават на тези мигове на тихо време и ще обикнат методите на медитация като чудесен инструмент за преодоляване на предизвикателствата на домашните и съвременното образование. Независимо от това дали се намират на открито под сенките на дървата, на пода в стаята или на бюрото,  те ще включат медитацията  в ежедневния  си живот. Ако искате да научите повече за това как да ангажирате детето си в съзнателните дейности и медитационните техники, предлагаме обучение за инструктори и родители Йога за деца www.lotos4ever.com. Автор: Даниела Димчева, ISPA CYT500.

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com