Повече информация

Пилатес инструктори 80 от 28 септември 2019

Сертификат за Пилатес инструктор, специалност Класически Мат Пилатес по метода на Джоузеф Пилатес + Съвременни техники. Завършилите могат да водят групи и/или индивидуални занимания по горната специалност във всички нива на подготовка (от начинаещи до напреднали). Могат да работят тук в страната и в чужбина.
Четири са задължителните теми за 80 часа обучение за подготовка на пилатес инструктори.

Програма:

1 тема. Биография на Джоузеф Пилатес. Философия на метода му. Основни принципи на метода Пилатес. Кое прави този метод уникален ? Ефективност и интензитет. Определение на понятието „Енергийна централа“. Техники на изпълнение;

2 тема. Анатомия 1. Основни физически качества на човека, определения и класификация. Основни способи за трениране. Опорно-двигателен апарат. Мускулна система. Състав, роля и видове мускули. Видове мускули според функцията им. Мускули антагонисти ( функционално делението на агонисти и антагонисти), мускули синергисти. Биохимичен състав. Разпределение по тялото. Костна структура. Видове кости и разпределение. Биохимичен състав. Видове стави и естествен ход на ставите. Чести ставни проблеми. Гръбнак – физиологично положение. Видове гръбначни изкривявания. Други проблеми на гръбнака;

3 тема. Анатомия 2. Нервна система. Рефлексна дъга. Структура на неврона. Класификации на нервната система, морфологични и функционални.  Соматична и вегетативна нервни системи. Симпатикова и парасимпатикова. Нервус вагус (блуждаещия нерв) и практики, които влияят върху него. Физиология: Медиатори и миелинови влакна. Основни фактори, които разрушават нервната система.  Ендокринна система. Вътрешни органи;

4 тема. Хранене. Формулата за изчисление на Общата обмяна в организма според извършената работа. Определяне на количеството поемани калории. Класическо разделение на видовете храни и ролята им за изграждане на различните части в човешкото тяло. Различни източници на енергия за човешкото тяло, класификация и функции. Кое провокира опасността от диагнози като анорексия, орторексия и булимия за икономически развитите региони в световен мащаб?

Продължителността на курса е около месец, присъствените занимания са в събота или неделя целодневно. В плана на курса са включени заниманията с преподавател като водени часове практика, водени часове лекции, класове за техника на изпълнение и практика (водена от преподавателя и също така водена от курсиста и наблюдавана и оценявана от преподавателя), часовете за проверка от преподавател на писмените и практически домашни, само-подготовка по теория и практика.

Всички материали като теми, учебници, илюстрации и клипове са включени в цената на курса и остават на разположение на обучавания. Последният, обаче няма право да ги разпространява.
По време на обучението курсистите ще трябва да подготвят определено количество писмени материали (есета) по преподадените теми и разбира се практически уроци за своите бъдещи ученици.
Обучение завършва с писмен и практически изпит (авторски урок), по време на който обучаваният, бъдещ инструктор по пилатес демонстрира лекота на изпълнение при средна и висока степен на предизвикателство, умение да работи с начинаещи. Също така демонстрира хармонично развити сила, гъвкавост и издръжливост, концентрация и координация. Същият показва знания и умения при обяснението на правилното позициониране, движение и дишане по време на изпълнението на упражненията, разяснява понятието „енергийна централа“, в състояние е да опише основните принципи на метода, ползите и предимствата на Пилатес за здравето и красотата.
По време на обучението се очаква курсистът да отделя 3 часа на ден, минимум 6 дни от седмицата за подготовка.
Не е необходима предварителна подготовка по Пилатес за да стартирате този курс. Предимство е да имате предишни занимания в сферите на фитнес, аеробика, танци или спортни активности.
След време, ако решите да продължат до 200-часов сертификат, не е необходимо да повтарят вече взетите теми, доплащат разликата от 700 лв за CPT200 и продължавате обучението си.

За записване за присъствена или онлайн форма е желателно да пишете на lotos4ever@gmail.com, 0888922075 или на контактната форма тук, от където ще получите анкетен лист. В него описвате устно своя досегашен опит в масови спортове или танци, здравословното си състояние и мотивите за кандидатстване. След одобрение ще получите банкови детайли. Заплащането поне на първа вноска се счита за записване. Данните от анкетата се документират в регистрация в първия ден от обучението.

Изпитът на присъственото обучение по теория се провежда на място в зала.

Какво представлява онлайн обучението?

Онлайн обучението е индивидуално, следва същата програма като присъственото и също така означава три неща:

Първо, материалът като теория и практика е абсолютно идентичен с този от присъствено обучение, получавате видео-уроци, учебници, схеми и диаграми онлайн. Практиките са видеоуроци и клипове.

Второ – има обратна връзка и изпитване след всяка взета тема теория. Това означава също дискусия върху материала и особено по все още спорни, интересни въпроси от теорията. Преподавателят Ви задава допълнителни въпроси върху материала, които да обмислите и подготвите за следващата среща.

Трето – има обратна връзка при техника на изпълнение, защото по електронен път подготвените от вас класове стават видими, проверяват се от преподавател и се дискутират с вас. Всяко движение, упражнение, техника на дишане, обяснение по време на урока, подготвен от вас, се обсъжда индивидуално с преподавател.

Онлайн обучението е поточно: след като се уточнят нещата, които са добре и тези които има още да се усъвършенстват, преподавателят Ви представя и дава насоки за следващата порция теория плюс практика. Той Ви насочва за най-важните неща и къде да фокусирате своето внимание. В следващите дни Вие работите по 3 часа на ден само-подготовка и подавате информация към преподавателя. Следва ново разглеждане и дискутиране и така до приключване на материала като теория и практика.

Не е задължително да идвате до София за практически и писмен изпит. Това също може да се осъществи по електронен път за онлайн обучение. За отговор на възникнали въпроси, моля пишете на lotos4ever@gmail.com, 0888922075.

Дати онлайн обучение: индивидуални, зависят от взаимно свободните часове на обучавания и преподавателя за онлайн сесия в реално време.

Пилатес инструктори 80 часа от 28 септември.

28.09, събота  – от 15.00 до 21.00, целодневно, практика и теория;

29.09, неделя – от 11.30 до 17.30, целодневно, практика и теория;

12.10, събота  – от 15.00 до 21.00, целодневно практика и теория;

13.10, неделя – от 11.30 до 17.30, целодневно, практика и теория.

Място на провеждане: студио Мусагеница.

Преподаватели: Даниела Димчева CYT500 CPT500,Огняна Райнова CPT200.

Бъдещи стартови дати за това обучение присъствена форма до края на 2019: 16 ноември.

Цената е 500 лв. Възможно е разсрочено плащане. Моля, проверете подменю Цени.

Кандидатстването, одобрението и записването става в периода от 12 юли до 22 септември 2019 или до запълването на групите. Приемаме това събитие, което настъпи първо. За получаване на анкетна форма за кандидатстване, моля пишете на lotos4ever@gmail.com, 0888922075.

Място присъствено обучение (студиото се избира измежду трите, посочени в Контакти, една седмица преди старта).

Споделете

There are 6 comments on this post

 1. Людмила
  12 часа ago

  Здравейте ,
  Бих желала да изкарам онлайн курс по пилатес.

  Reply
  1. Lotos Author
   15 часа ago

   Разбира се, ще Ви изпратим по мейла анкета за записване.

   Reply
 2. Красимира Иванова
  8 часа ago

  Здравейте,
  Ще искам да изкарам онлайн обучението пилатес инструктори 80.
  Да попитам, ако успея да се освободя да, може ли поне два часа да присъствам в часовете?

  Reply
  1. Lotos Author
   9 часа ago

   Разбира се, Красимира, когато сте свободна може да присъствате на всички групови занимания по програмата на Пилатес 80. Заповядайте, а за записване моля пишете на lotos4ever@gmail.com или се обадете на 0888922075 за разговор с преподавател. Хубав ден!

   Reply
 3. Людмила
  14 часа ago

  Ще бъда в събота.

  Reply
 4. Силвия Топалова
  11 часа ago

  Здравейте,
  бих искала да се включа в онлайн курса по пилатес 80.
  Благодаря 🙂

  Reply

Абонирайте се