Въпроси

1. За кого е предназначено Преподавателското 200-часово обучение?

За всички тези, които обединяват сърце и дух в призванието си да преподават. След успешно завършване те ще водят групи от различни нива в съответна сфера тук в България и в чужбина. Могат да работят в частни, общински и държавни фирми, институции  и организации. Могат да отворят студио или център в съответната сфера и да развиват собствен бизнес чрез фирма. Също така, ако предпочитат, могат да преподават без да е необходимо да регистрират фирма като се регистрират към НАП като самоосигуряващи се. Към курсове проявяват интерес също така професионалисти като учители, акушерки, фитнес инструктори, кинезитерапевти и други, които разширяват и обогатяват своята дейност. И така, нека обобщим, това е обучение е точно за Вас, ако:

 • Имате сериозен и траен интерес към дейността като наука и начин на живот и имате установена практика;
 • Желаете ново по-високо ниво;
 • Достигнали сте момент на застой в развитието си, а желаете прогрес;
 • Имате неутолима жажда за знания във всички сфери, свързани с вашата дейност;
 • Искате да узнаете това, което никой инструктор няма да Ви каже;
 • Имате трескавото желание да преподавате;
 • Или вече преподавате, но ви липсват техника и знания, необходимо вие формалното обучение;
 • Желаете да сте максимално полезни като преподаватели;
 • Търсите сериозно обучение, което наистина ще ви е от полза;
 • Желаете обучението ви да е максимално гъвкаво, но в същото време и ефективно;
 • Не знаете предварително ангажиментите си и ще е добре да имате свобода и избор в планирането на времето за учене;
 • Понякога имате нужда от индивидуални срещи с Вашия преподавател.

2. За кого е предназначено Базисното обучение Йога от 80 часа?

За всички тези, които се чувстват привлечени и щастливи, практикувайки. След успешна Първа стъпка, при желание или пък след време, те биха могли да продължат обучението си  до Преподавателския сертификат 200 часа без да е необходимо да повтарят взетите вече теми.  За това обучение не е необходимо да имате предишни практики.

Необходимо ли е първо да премина успешно Базисен курс като първа стъпка и после да продължа с Преподавателски курс?

Не, не е необходимо, стига да имате поне година време предишни занимания като редови практикуващ, било то в студио или самостоятелно вкъщи.

3. Какво е Lotos4ever?

Международна асоциация на професионалисти развиващи физически и ментални практики. Дейностите им са в широк диапазон и включват  йога, пилатес, релаксация и медитация и също така дейности като лечебна гимнастика, аеробика, фитнес гимнастика, табата, зравословни режими, диетология, кинезитерапия, психология, масажи и процедури. Включва подготовка и обучение на кадри в тези области и дистрибуция на стоки и услуги  за провеждането им.

 Lotos4ever  ресурсен партньор за обучение на кадри, доставка на услуги и консултантска дейност в сферите на кинезиология, диетология, йога, медитация, баланс на чакрите, пилатес, аеробика и лечебна гимнастика. Осигурява образователни, презентационни и мрежови възможности. Предлага работни места в чужбина, София и други български градове при търсене на съответните позиции от работодатели.

4. Къде може да преподавате след завършване?

В България и в чужбина. Сертификатите са издават на български и на английски.

5. След успешно взимане на 200-часов преподавателски сертификат необходимо ли е да взимам и други  сертификати за да преподавам?

Сертификатът за преподаване се взима веднъж, а надграждането и усъвършенстването в различни семинари и тренинги продължава цял живот. Съществуват още много специалности (Йога за деца, Йога за бременни, Лечебен Пилатес), които бихте могли да усвоите. Също така можете да разширите нивото до 300 или 500 часа преподавателски сертификат.

6. Как става записването?

За записване, моля пишете в контактната форма или директо на lotos4ever@gmail.com, изразявайки в свободна форма Вашето желание да участвате в съответното обучение и в коя форма присъствена или онлайн. Ще получите  форма за попълване и когато сте готови ще получите отговор. След одобрение, ще Ви бъдат изпратени банкови детайли за заплащане и записване. Регистрацията в обучението става на място при присъствено обучение или онлайн при първа среща между преподавател и обучаван.

7. Има ли разлика между онлайн и присъственото обучение?

Единствената е  в начина на провеждане, който е ясен от имената на различните форми на обучение. Съдържанието на присъствения и онлайн курса е абсолютно идентично като теория и практика. Направете запитване в контактната форма на този сайт за да Ви изпратят правилника на Онлайн обучението. Определен плюс за онлайн обучението е това, че курсистите получават видео-уроците завинаги, но нямат право да ги разпространяват. Няма разлика в сертификатите, получавани след обучение онлайн или присъствено.

8. Какво става ако се наложи да отсъствам?

При отсъствие по уважителни причини, вие ще получите практиката или тренировката на запис, а лекцията като текстови файл. Ще можете да наваксате пропуснатото и в реално време, ако желаете заедно със следващата група.

9. Как протича обновяването? Защо е необходимо то?

За тази цел е необходимо да представите Ваш авторски урок по съотвената специалност  по избрана от Вас тема. След успешно представяне, името и специалността Ви се публикуват в списъка на  обновени сертификати в сайта, от където проличава Вашият досегашен стаж в областта. Това е свидетелство за професионално израстване като доказан учител на високо ниво.

10. С какъв изпит завършва обучението?

В края Преподавателския курс  200 часа, участниците получават изпитен проект , който реализират като свои авторски уроци. За писмен изпит  получават два въпроса от целия материал. По време на самото обучение курсистите получават множество писмени домашни и практически задания.

11. Мога ли да платя разсрочено?

Всички курсове могат да бъдат платени разсрочено, освен при ползване на отстъпка. За етапите на разсрочването, моля пишете в контактаната форма на настоящия сайт.

12. Какво следва, ако курсистът прекъсне своето обучение или не се представи на писмено или практическо оценяване? 

В този случай, той може да направи това в следващите месеци, когато има обявена дата за писмен или практически изпит по неговата специалност, без да дължи допълнителна такса в срок от една календарна година от дата на регистрацията му в обучението.

Какво се прави, ако вече е изминала тази година или повече? В този случай, курсистът ще се яви на писмен или практически изпит, когато има обявени дати за това по неговата специалност, но вече дължи 80 лева такса за това явяване и оценяване.