Въпроси

 

1. За кого е предназначено Преподавателското 200-часово обучение?

 

За всички тези, които обединяват сърце и дух в призванието си да преподават, да познават материята в детайли с цел да са полезни на себе си и на другите.  След успешно завършване те ще водят групи и индивидуални класове от различни нива в съответна сфера тук в България и в чужбина, не само в Европейски съюз, но и навсякъе по света. Могат да работят в частни, общински и държавни фирми, институции  и организации. Могат да отворят студио, клуб  или център в съответната сфера и да развиват собствен бизнес чрез фирма. Също така, ако предпочитат, могат да преподават без да е необходимо да регистрират фирма като се регистрират към НАП като самоосигуряващи се. Към курсовете проявяват интерес също така професионалисти като учители, акушерки, фитнес инструктори, кинезитерапевти, масажисти и други, които разширяват и обогатяват своята дейност. И така, нека обобщим, това е обучение е точно за Вас, ако:

 • Имате сериозен и траен интерес към дейността като наука и начин на живот и имате установена практика или тренировки;
 • Желаете ново по-високо ниво;
 • Достигнали сте момент на застой в развитието си, а желаете прогрес;
 • Имате неутолима жажда за знания във всички сфери, свързани с вашата дейност;
 • Искате да узнаете това, което никой инструктор няма да Ви каже;
 • Имате трескавото желание да преподавате на другите;
 • Или вече преподавате, но ви липсват техника и знания, необходимо вие формалното обучение;
 • Желаете да сте максимално полезни като преподаватели;
 • Търсите сериозно обучение, което наистина ще ви е от полза;
 • Желаете обучението ви да е максимално гъвкаво, но в същото време и ефективно;
 • Не знаете предварително ангажиментите си и ще е добре да имате свобода и избор в планирането на времето за учене;
 • Понякога имате нужда от индивидуални срещи с Вашия преподавател.

 

2. Какво е Lotos4ever?

 

Международна асоциация на професионалисти развиващи физически и ментални практики. Дейностите им са в широк диапазон и включват  йога, пилатес, релаксация и медитация и също така дейности като лечебна гимнастика, аеробика, фитнес гимнастика, табата, зравословни режими, диетология, кинезитерапия, психология, масажи и процедури. Включва подготовка и обучение на кадри в тези области и дистрибуция на стоки и услуги  за провеждането им.

Lotos4ever установява своята дейност в обучение на кадри, доставка на услуги и консултантска дейност в сферите на кинезиология, спорт за всички, wellness, диетология, йога, медитация, баланс на чакрите, Пилатес, аеробика и лечебна гимнастика. Осигурява образователни, презентационни и мрежови възможности. Предлага работни места в тези сфери на дейност в  София, България и чужбина.

 

3. Къде може да преподавате след завършване?

 

В България и в чужбина (не само в Европейски съюз, но навсякъде по света). Сертификатите са издават на български и на английски.

 

4. След успешно взимане на 200-часов преподавателски сертификат необходимо ли е да взимам и други  сертификати за да преподавам?

 

Сертификатът за преподаване се взима веднъж, а надграждането и усъвършенстването в различни семинари и тренинги продължава цял живот. Съществуват още много специалности (Йога за деца, Йога за бременни, Лечебен Пилатес), които бихте могли да усвоите. Също така можете да вдигнете професионалното си ниво до 300 или 500 часа преподавателски сертификат по йога.

 

5. Специални отстъпки. За кого са?

 

Всеки курсист, завършил или в процес на завършване на поне едно 200-часово обучение в определена сфера, има право на 40% отстъпка при следващо такова (200-часово) в друга специалност. Например, за завършилите вече Йога 200 часа в Lotos4ever, обучението Пилатес 200 часа или Пилатес 300 часа е с 40% отстъпка.

 

6. Как става записването?

 

За записване, моля пишете в контактната форма или директо на lotos4ever@gmail.com, изразявайки в свободна форма Вашето желание да участвате в съответното обучение и в коя форма присъствена или онлайн. Ще получите  форма за попълване и когато сте готови ще получите отговор. След одобрение, ще Ви бъдат изпратени банкови детайли за заплащане и записване.

 

7. Има ли разлика между онлайн и присъственото обучение?

 

Единствената е  в начина на провеждане, който е ясен от имената на различните форми на обучение. Онлайн форма се провежда на висококачествена професионална интерактивна платформа, платена от фирмата обучител. Не е необходимо да се регистрирате в други мрежи. Получавате линк във вашия мейл.  Кликате върху него и сте там, където трябва да бъдете – виртуална аудитория. Виждате и чувате преподавателя, в студиото и всички ваши колеги, присъстващите в зала и онлайн колегите също  – на прозорците на екрана. Всички те също ви виждат и чуват. Съдържанието на присъствения и онлайн курса е абсолютно идентично като теория и практика. Няма разлика в сертификатите, получавани след обучение онлайн и присъствено такова.

 

8. Какво става ако се наложи да отсъствам?

 

При отсъствие по уважителни причини документирано, вие имате право да наваксате пропуснатото със следващата група онлайн или присъствено (присъствена форма само ако има свободни места), в рамките на 1/4 от обявения хорариум.  Във всички останали случаи, когато се налага отстъствие, вие ще получите практиката или тренировката на запис като видеоурок, а пълната лекцията като текстови файл.

 

9. Как протича обновяването? Защо е необходимо то?

 

Издаваните сертификати, с които вие преподавате, са без времеви ограничения. След издаване на сертификата Вашето име, завършената специалност и уникалния номер на сертификата Ви остават в списъка на сайта – подменю ЗАВЪРШИЛИ още една година напред. Ако Вие имате желание тези данни да останат в сайта след изтичането на тази година като доказателство за Вашия професионален опит и стаж по специалността, се прави актуализация. Тя е свидетелство за професионално израстване като доказан учител или инструктор с опит и на високо професионално ниво. Чрез актуализация вие ще научите много от най-новите техники и научни съобщения в сферата, на която сте се посветили. Изискванията за актуализацията може да разберете при запитване до lotos4ever@gmail.com.

 

10. С какъв изпит завършва обучението?

 

В края Преподавателския курс  200 часа, участниците получават изпитен проект , който реализират като свои авторски уроци. За писмен изпит  получават два въпроса от целия материал. По време на самото обучение курсистите получават множество писмени и практически проекти и задания.

 

11. Мога ли да платя разсрочено?

 

Всички курсове могат да бъдат платени разсрочено. За етапите на разсрочването, моля пишете в контактаната форма на настоящия сайт.

 

12. Какво следва, ако курсистът прекъсне своето обучение или не се представи на писмено или практическо оценяване?

 

В случай, в който курсистът прекъсне своето обучение по различни уважителни причини би могъл да се присъедини към следваща група според изпитния график  в срок от една календарна година от стартовата дата (началото) на неговото обучение. Ако тази година е вече изтекла, но все още не са изтекли две години от стартиране на обучението, курсистът дължи такса от 200 лева за за явяване, оценяване и сертифициране.

Изключения се правят само при представяне на медицински документ (епикриза) при тежки травми, сериозно и дългосрочно влошаване на здравословното състояние и бременност.

 

13. А какво се прави, ако курсистът е прекъснал и вече са изминали две години от старта на обучението му?

 

Ако са минали повече от две години от регистрация, курсистът  няма право на изпити преди да е направил повторен опреснителен курс при договорена цена.