ЗдравеБлагодарствена молитва (водена релаксация)

Благодарствена молитва (водена релаксация)

Ето сега, скъпи читателю, дойде най-прекрасното време, момента тук и сега. Избери отпускаща тиха музика, приготви си меко одеяло, настани се удобно в Шавасана или просто легни и се отпусни, заслушан в тези слова … Приготви се за най-вълнуващото пътешествие – това към себе си!

Обучение за Йога преподаватели: https://lotos4ever.com/classes/yoga-prepodavateli-200-chasa-cyt200/

„Представете си, че тръгвате по горска пътечка, от двете страни на която има весели цветчета, които ухаят прекрасно. Вървите бавно, вдишвате от техния нежен аромат и им се усмихвате. Цветята също ви се усмихват и ликичко се поклащат от нежния полъх на вятъра, сякаш ви казват: „Добре дошъл! Радваме се, че си с нас!“ Слънцето също ви приветства и ви гали с топлите си лъчи. То е ваш добър приятел, който знае всичко за вас и ви обича безкрайно с всичките ви положителни и отрицателни качества. Имате му пълно доверие. Усещате меката му топлина, която се разлива по тялото ви и ви пречиства от всичко лошо. Всички тревоги, страхове, обиди и болки излизат през ходилата ви и потъват дълбоко в земята. Във вас не е останало нито едно негативно усещане, а само удоволствие и радост, че сте точно тук в този момент. Чувствате се в пълна безопасност – сигурни и спокойни. Усещате силната си връзка с природата. Вие сте част от нея и тя е част от вас.

Обучение за Йога преподаватели: https://lotos4ever.com/classes/yoga-prepodavateli-200-chasa-cyt200/

По пътя стигате до бистро поточе, което ромоли приятно. Потапяте първо ръцете, после измивате лицето си и след това влизате във водата до глезените. Наблюдавате бистрата вода, която се движи надолу и мислено пускате в нея най-съкровеното си желание. Тя го отнася със себе си, за да го предаде на Вселената. Оттам насетне вашето желание е в ръцете на Вселената. Тя благодари на теб, че си ѝ изпратил твоето послание и веднага се заема да го изпълни. Уверява те, че вече си направил най-важното – пуснал си желанието в космоса. Оттук нататък знай, че всички случки, хора и обстоятелства – независимо добри или лоши – ще идват при теб, за да ти помагат да осъществиш това съкровено желание.

Обучение за Йога преподаватели: https://lotos4ever.com/classes/yoga-prepodavateli-200-chasa-cyt200/

През това време помисли за всички хубави моменти, които си имал през живота си – без значение дали са малки или големи, благодари на всички хора, които са влизали в живота ти, на тези които са оставали и на тези, които са си тръгвали. Осъзнай, че всеки човек е на Земята, за да бъде щастлив, радостен и удовлетворен от живота, и всеки се стреми към това усещане по свой собствен начин. Благодари за това, че си тук, че усещаш слънцето, вятъря, аромата на цветята, че чуваш румоленето на поточето. Благодари за всичко хубаво и лошо, което ти се е случвало до сега и на всички хора, които са те правили щастлив и на тези, които са ти причинили болка. Всички случки в живота ти са дар от Вселената, за да те научат и просветят. Тук няма нищо случайно, всичко, което ти се случва е следствие от твоите мисли и нагласи. Приеми себе си такъв какъвто си и позволи на другите да бъдат себе си. Без да съдиш, без да критикуваш, без да очакваш.

Обучение за Йога преподаватели: https://lotos4ever.com/classes/yoga-prepodavateli-200-chasa-cyt200/

Всички сме деца на природата – като цветенцата в гората. Толкова еднакви и същевременно неповторими. Всички се обичаме и подкрепяме. Ние сме едно цяло! Пази това усещане за единност, спокойствие и сигурност колкото се може по-дълго и благодари на себе си за отделеното време.“

Автор: Соня Терзиева, Асеновград, CYT200, йога преподавател 200 часа.

Обучение за Йога преподаватели: https://lotos4ever.com/classes/yoga-prepodavateli-200-chasa-cyt200/

Организация за обучаване на преподаватели и инструктори на световно ниво, в съответствие със съвременните постижения на водещи институти и университети по йога от една страна и спорта за здраве.

Йога студио Lotos4ever

София, кв Мусагеница, ул. Въртопо, бл 104, вх Б, партер

+359 888922075
lotos4ever@gmail.com